Wijkcampagne energiebesparing


Na de Bloemenbuurt gaan nu ook Terweijde en Achter ’t Zand aan de slag met energiebesparing. Woningeigenaren krijgen daarbij hulp van energiecoöperatie i.o. Vrijstad Energie en de onafhankelijke energiebesparings­service Hoom. Op 25 mei vindt een informatiebijeenkomst plaats in het gebouw van welzijnsorganisatie ElkWelzijn aan de Meerlaan 22. Interesse? Meld u dan nu alvast aan en doe mee met het buurtonderzoek.


Samen energie besparen is makkelijker dan alleen. Dat ondervond Edwin van Dorp uit de Bloemenbuurt aan den lijve. Net als 42 wijkgenoten bezocht hij de informatiebijeenkomst over energiebesparing in de wijk. Vervolgens ging hij met hen in zee voor spouwmuurisolatie. “De deskundige en persoonlijke benadering sprak me aan. Ik ben wel eerder met spouwmuurisolatie bezig geweest, maar bouwbedrijven wisten me telefonisch te vertellen dat bij mijn woning geen spouwmuurisolatie mogelijk was. Maar Hoom is bij me thuis geweest en toen bleek dat het wél kon.”


De voorbereidingen voor de actie in Terweijde-Achter ’t Zand zijn in volle gang. Op de informatiebijeenkomst krijgen alle bezoekers een kant-en-klaar overzicht van de beste maatregelen voor de wijk compleet met richtprijzen van zorgvuldig geselecteerde bouw- en installatiebedrijven. De technisch specialisten van Hoom maken ook alvast twee woningscans, die als voorbeeld worden gebruikt in de presentatie.


Doe mee met het buurtonderzoek

Hoom en Vrijstad Energie willen ook graag weten wat uw wensen zijn en wat de behoeften zijn in de wijk. Doe daarom mee aan het online buurt onderzoek op www.maakjehuishoom.nl/terweijdeachterhetzand. Wie meedoet, maakt kans op de WakaWaka, een lamp op zonnecellen. Op de website vindt u ook het laatste nieuws over de actie in de wijk.

 

Oprichting cooperatie Vrijstad EnergieThermo Bello werkt aan de oprichting van een Culemborgse energiecooperatie. Momenteel worden de statuten vormgegeven. Vrijstad Energie wordt een coöperatief energiebedrijf van en voor inwoners, bedrijven en organisaties in Culemborg. Vrijstad Energie werkt aan een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem. Dat doen we door de ontwikkeling van collectieve zonnedaken, energiebesparingscampagnes en we hebben meer plannen. We werken regionaal samen aan een zelfvoorzienend energiesysteem. Wij willen bijdragen aan een democratische energiemarkt en aan een circulaire regionale economie.

De oprichting is gerealiseerd in juni 2016. Meer informatie is te vinden op www.vrijstadenergie.nl 

Oprichting Betuwse energiecooperaties


Thermo Bello coordineert een project dat ten doel heeft in zes Betuwse gemeenten een locale energiecooperatie op te richten.

In Culemborg, Buren, Lingewaal, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel zijn inwoners druk met de voorbereidingen. In het voorjaar van 2016 worden de aankomende bestuursleden getraind, de statuten vastgesteld en de zes cooperaties opgericht.

Ook jij kunt lid worden van jouw lokale cooperatie.

Als lid kun je meedenken, meebeslissen en/of actief meedoen met energieprojecten in jouw gemeente.

Zoek jouw cooperatie:

energiecooperaties regio

 

Samen energiebesparen


Samen energie besparen is makkelijker en voordeliger dan alleen. In de Bloemenbuurt is daarom een gezamenlijke besparingsactie van start gegaan. De actie is een initiatief van Thermo Bello, de gemeente Culemborg en onafhankelijk energiespecialist Hoom. Tot en met 18 december kunt u uw interesse aangeven.


Alle huiseigenaren in de buurt kunnen meedoen om hun woning én de buurt energiezuiniger te maken:


  • Krijg onafhankelijk energieadvies en persoonlijke begeleiding;

  • Kies uit zorgvuldig geselecteerde aanbieders voor spouwmuurisolatie, bodem- en vloerisolatie, dakisolatie, HR-ketels en zonnepanelen;

  • Profiteer van aantrekkelijke wijkkortingen bij 15 of meer geïnteresseerden;

  • Kijk voor het aanbod van energiebesparende maatregelen plus prijzen en voorwaarden op www.maakjehuishoom.nl/bloemenbuurt.


Doet u mee?
U kunt nog meedoen. Tot en met 18 december kunt u zich als bewoner van de Bloemenbuurt vrijblijvend aanmelden. Geef aan voor welke energiebesparende maatregel u belangstelling heeft en ontvang vrijblijvende persoonlijke offertes met eventuele wijkkorting. Tot dusverre hebben 12 bewoners interesse in totaal 19 maatregelen. Zij hopen dat er meer buren aansluiten om de wijkkorting te halen.Persoonlijke begeleiding
Hoom is het aanspreekpunt tijdens het traject. De onafhankelijke energiespecialisten van Hoom geven persoonlijke begeleiding en komen na de uitvoering langs om de kwaliteit van de uitvoering te controleren. Wie niet goed weet welke maatregelen nodig zijn, kan eerst een energiebesparingsadvies aanvragen.


Voor meer informatie kunt u bellen met 088-191 18 88, een e-mail sturen naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kijken op http://maakjehuishoom.nl/bloemenbuurt.
Over Hoom
Hoom is een onafhankelijke organisatie die zich volledig richt op energiezuinig wonen. Door duurzame oplossingen aan te bieden in bestaande woningen, helpt Hoom huiseigenaren zuiniger omgaan met hun energie. Hoom begeleidt het hele traject met onafhankelijk advies om zo bewoners werk en zorg uit handen te nemen. Hoom garandeert kwaliteit door met vooraf geselecteerde (lokale) bouw- en installatiebedrijven te werken de kwaliteit van de uitgevoerde maatregelen te controleren. Hoom is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander en wil zonder winstoogmerk bijdragen aan het verduurzamen van Nederland. Meer informatie: http://maakjehuishoom.nl.Thermo Bello & Hoom werken voor dit project samen met uw buurtgenoten Miranda van der Klaauw, Oostersingel 26 en Norine Maniran (Stadswerkplaats), Dahliastraat 30